NTRP (National Tennis Rating Program)

NTRP (National Tennis Rating Program)

Το επίσημο σύστημα αξιολόγησης επιπέδου αθλητών Τένις. Σχεδιάστηκε και καθιερώθηκε το 1978από το U.S. Tennis Association στις ΗΠΑ. Περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα παικτών με κάθε δυνατή περιγραφή, έτσι ώστε να γίνεται εύκολα διακριτή η διαφορά των μεταξύ των επιπέδων. Τα επίπεδα κυμαίνονται από 1.0 μέχρι 7.0

1.0

Μόλις άρχισε να παίζει Τένις.

1.5

Έχει ελάχιστη εμπειρία και προσπαθεί να κρατά την μπάλα στο παιχνίδι.

2.0

Χρειάζεται εμπειρία στο γήπεδο. Τα χτυπήματά του είναι ολοφάνερα αδύναμα. Αρχίζουν να του γίνονται οικίες-συνηθισμένες οι θέσεις για μονό και διπλό παιχνίδι.

2.5

Μαθαίνει να κρίνει που πηγαίνει η μπάλα ωστόσο η κάλυψη του χώρου του γηπέδου είναι αδύναμη. Μπορεί να κρατήσει μία μικρή ανταλλαγή μπαλιών σε σιγανό ρυθμό-ένταση με άλλους παίχτες ίδιας ικανότητας.

3.0

Αρκετά συνεπής όταν χτυπάει μέτριου ρυθμού-έντασης χτυπήματα, αλλά δεν είναι άνετος σε όλα τα χτυπήματα όταν προσπαθεί να κατευθύνει κοντρόλ, βάθος ή δύναμη.

3.5

Έχει κατορθώσει να βελτιώσει την αξιοπιστία των χτυπημάτων με κατευθυνόμενο κοντρόλ σε μέτρια χτυπήματα, αλλά ακόμη υστερεί βάθους και ποικιλίας χτυπημάτων.

4.0

Έχει αξιόπιστα χτυπήματα, περιλαμβανομένων της κατεύθυνσης, του κοντρόλ και του βάθους, τόσο στο Forehand όσο και στο Backhand σε μέτρια χτυπήματα, συν της ικανότητας να χρησιμοποιεί λόμπες, overheads, ApproachShots και Volleys με μερική επιτυχία. Περιστασιακά λάθη με πίεση καθώς και όταν σερβίρει. Η ανταλλαγή μπαλιών μπορεί να χαθεί εύκολα οφειλόμενη στην ανυπομονησία.

4.5

Αρχίζει να ελέγχει την χρήση δύναμης και Spin και ξεκινάει να χειρίζεται τον ρυθμό και την ένταση. Έχει ηχηρή κίνηση ποδιών και ελέγχει το βάθος των χτυπημάτων. Ξεκινάει να διαφοροποιεί το στυλ παιχνιδιού ανάλογα με τον αντίπαλο. Μπορεί να χτυπήσει πρώτο service με δύναμη και ακρίβεια και να καθορίσει το δεύτερο. Αρχίζει να βγάζει δύσκολα χτυπήματα με κινήσεις έντασης του σώματος.

5.0

Έχει καλή πρόβλεψη χτυπημάτων και συχνά χρησιμοποιεί κάποιο χτύπημα έξω από τα δεδομένα με εξαιρετική αυτοπεποίθηση καθώς ένα παιχνίδι εξελίσσεται. Μπορεί να χτυπήσει Winners με ελαττωμένα τα λάθη πίεσης. Μπορεί να καθορίσει τα Volleys, κάνει επιτυχημένες λόμπες, DropShots, HalfVolleys και Smashes και έχει πολύ καλό βάθος και spin στα περισσότερα δεύτερα Service.

5.5

Έχει αναπτύξει την δύναμη και την αυτοπεποίθηση σαν μέγιστο όπλο. Μπορεί να επιλέξει ποικιλία στρατηγικών και στυλ παιχνιδιού σε κάθε απαιτούμενη περίσταση και χτυπάει αξιόπιστα σε περιπτώσεις κάτω από έντονο στρες.

6.0

Έχει επικρατήσει σε κάποια ειδική η διεθνή κατάταξη.

6.5

Έχει εκτεταμένη εμπειρία Τουρνουά SATELITES.

7.0

Επαγγελματίας παίχτης που ασχολείται επαγγελματικά με το Τένις.

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε